Prosopagnosia Research Centers at Harvard University and University College London Research People Home Contact Us Links

Andre genkendelsessvækkelser


Vi har hidtil fokuseret vores diskussion på prosopagnosia, men der er mange andre typer af genkendelsessvækkelser. Mange af disse forringelser har været dokumenteret i få individer, så vi har begrænset forståelse for disse tilstande.

Agnosias – En række tilfælde har vist normal genkendelse af nogle typer af objekter og forringet genkendelse af andre typer af objekter. En af de mest almindelige opdelinger er mellem animate og inanimate objekter, men andre dissociationer har også været rapporteret.

Metamorphopsia – Her fremkommer objekter som ændrede. I nogle tilfælde er der kun ændringer i opfattelsen af ansigter (prosopo-metamorphopsia).

Illusionel misidentifikation – Her er der relative normal genkendelse af stimuli (såsom ansigter, steder og objekter), men folk tror at deres identitet på en made er ændret. Dette er et paraplybegreb klassisk brugt til at inkludere tre illusionelle sygdomme:
• Capgras Syndrom – Tror at nære bekendte er blevet erstattet af kopier.
• Fregoli Syndrom – Tror at familiære individer er udklædt som andre mennesker.
• Intermetamorphosis – Tror at en person har skiftet identitet med en anden person.

Forsømmelse – Mangel af opmærksomhed til den ene halvdel af det visuelle felt eller til den ene halvdel af et objekt. Et tilfælde viste at forsømmelse begrænsede til den venstre halvdel af ansigter.

English English Space Français Français Space Português Português Space Dansk Dansk Space Italiano Italiano Space עברית עברית
Copyright © 2001-2007 The President and Fellows of Harvard College. All Rights Reserved.
Site by Think Computer Corporation.